SSD Nasıl Takılır?
26-11-2019
10:10
SSD teknolojik bir yöntemle tasarlanmış bir depolama aracıdır. Yazar ve okur sisteme sahip olan SSD'ler, oynayan mekanik bir parçaya sahip değildir. Diskin dönerek verilere ulaşması gerekmediği için talep edilen bilgi ya da verinin bulunması çok daha kısa sürede tamamlanmaktadır. Özellikle bilgisayar sisteminde SSD kullanmak, bilgisayar performansının bir anda yükselmesini sağlamaktadır. Bu sayede profesyonel görüntü, video tasarımları ya da oyunları en hızlı şekilde açabilirsiniz. Bu denli avantajlı bir depolama sistemine bilgisayarınızı geçirmeniz için SSD'yi kendi bilgisayarınıza kendiniz takabilirsiniz.
En İyi SSD
En iyi SSD bilgisayarınız için en uygun olan SSD olacaktır. SSD fiyatları klasik disklerden yüksek olduğu için güvenilir markaları tercih etmeniz önemlidir. SSD markası ve yapısını seçtikten sonra satın aldığınız ürünü bilgisayarınıza takabilirsiniz. Bilgisayarınıza SSD takmak için:
• Öncelikli olarak bilgisayar sisteminizle uyumlu olan SSD'yi seçmeniz gerekmektedir. Bu sayede SSD'yi bilgisayara takınca maksimum hız ve performansta çalışacaktır.
• Masaüstü bilgisayarlar için hangi SSD'yi satın alacağınıza anakart özelliklerine göre karar verebilir, dizüstü bilgisayarlar için üretici sayfalarından hangi tip disklerin kullanılacağına dair fikir sahibi olabilirsiniz.
• SSD'yi bilgisayara takmadan önce tüm verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Ardından bilgisayarı kapatmanız gerekmektedir. Bilgisayarı kapattıktan sonra bilgisayarı şarj ya da güç kablosundan çekmeniz gerekmektedir. Mümkünde bataryayı da çıkarmanız gerekmektedir.
• Ardından bilgisayar kasası ya da dizüstü bilgisayarlar için alt kapağı açarak disk bölümüne gelerek mevcut diski çıkarmanız gerekmektedir.
• Daha sonra güç ve veri bağlantısının yapılması gerekmektedir. Ardından kasa ya da dizüstü bilgisayarların alt kapağını takmak gerekmektedir. Vidalarını da takmayı unutmamanız gerekmektedir.
• Ardından bilgisayarın batarya, güç ve şarj kablosunu takarak sistemi yeniden başlatabilirsiniz.
• SSD kartı taktıktan sonra BIOS ayarlarına gitmeniz gerekmektedir. Bu işlemler F2 ve Del tuşlarıyla da yapılmaktadır.
• Daha sonra ana disk olarak SSD'yi seçmeniz gerekmektedir.
• Disk kontrol modlarını AHCI olarak seçmeniz gerekmektedir. Daha sonra kaydederek BIOS uygulamasından çıkmanız gerekmektedir.
• Sistemin yeniden başlatılmasından sonra işletim sistem kurulumu yapılmaktadır. Yazılımların kurulmasından sonra verileri SSD'ye aktarabilirsiniz.
SSD Fiyatları
SSD fiyatları marka ve SSD'nin özelliklerine göre değişmektedir. Markaların güvenilirliği ve SSD kartın donanım özellikleri fiyatlar konusunda belirleyici olmaktadır. Sitemiz üzerinden her bütçe için uygun SSD disklerine göz atabilirsiniz.