Switch için Kullanılan Module Ne İşe Yaramaktadır?

05-12-2018 11:20
Switch için Kullanılan Module Ne İşe Yaramaktadır?

Module çeşitleri ayrı bir yazılım veya donanım ünitesidir. Module çeşitleri için tipik özellikleri, çeşitli sistemlerde kullanılmalarına ve diğer sistemlerin bileşenleriyle işlev görmelerine olanak tanıyan birlikte çalışabilmelerine izin veren taşınabilirliği içerir. Switch olarak ifade edilen ağ anahtarları ise; verileri hedef cihaza taşımak, işlemek ve iletmek için anahtarlama yöntemini kullanan ve cihazları bir bilgisayar ağına bağlayan cihazlardır. Switch genel olarak verileri işlemek ve iletmek için donanım adreslerini kullanan çoklu bir ağ köprüsü olarak da tanımlanabilir. Bazı switch modelleri bu özelliklerinin yanı sıra yönlendirme işlevselliğini de kullanarak, ağ katmanında bulunan verileri de işleme özelliğine sahiptir. Switch, bağlı olduğu bilgisayarların haberleşmesini sağlayan oldukça önemli ağ donanımları olarak karşımıza çıkar. Cihazların iletişimde bulunması switch sayesinde olur. Bu cihazlar bilgisayar, diğer ağ donanımları, yazıcılar olarak örneklenebilir. Switch diğer bir ismi ile anahtarlar basit bir butondan ya da düğmeden farklıdır. Bu farklılık ise; switch şalter gibi tek yönlü çalışmaz. Switch, iki duruma da sahiptir. Bunlar açık ya da kapalıdır. Switch günümüzde Bilgisayar terminolojisinde yaygın olarak Ağ anahtarı şeklinde kullanılır.

Module Çeşitleri

Module çeşitleri içinde hpe module ya da hpe modul genel olarak yazılımın bir ya da daha fazla rutin işlemini kapsayan parçalarına verilen isimdir. Tek ya da daha fazla modül birbirinden bağımsız bir şekilde geliştirilerek bir yazılım oluşturulması için kullanılabilir. Kurumsal düzeyde hazırlanan yazılımların geneli içerisinde birçok modül içermektedir. Bu modüllerin her biri yazılım içerisinde farklı ve benzersiz bir işlem operasyonunu gerçekleştirmek için kullanılır. Hpe module ya da hpe modul gibi module çeşitleri her ne kadar programlama işlemlerine yeni başlayan kişiler için oldukça komplike bir düzen olarak görülse de programcıların işlerini kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiştir. Modüller sayesinde programcı yazılımın sadece tek bir kısmına odaklanabilmektedir. Bunun yanı sıra o alanının fonksiyonunu eksiksiz olarak yerine getirmesine de destek olabilir ve ardından bir diğer modüle geçiş yapabilir. Örnek vermek gerekirse; hepimizin kullandığı Microsoft Word’de modül tabanlı hazırlanan yazılımların başında gelir. Microsoft Word, kullanıcıların çizimler ve figürler ortaya koyması için Microsoft Paint’den destek olur. Modüller, web üzerinde sık sık kullanılmaktadır. Eklentiler, birer modüldür.Site için kullanılacak olan eklentiler, yazılımdan ayrı ve farklı işlevlere sahiptir. Bundan dolayı da mevcut siteden ayrı şekilde programlanır. Module çeşitleri arasında en sık kullanılan ve tercih edilen modeller ise hpe module ve hpe modul olmaktadır.

Module Fiyatları

Module fiyatları tercih edilecek module ve modul özelliklerine göre belirlenen bir unsurdur. Bundan dolayı da her model çeşidinde aynı fiyattan söz edilemez. Özelliklerine ve performansına göre module fiyatları değişmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.